Monday, January 26, 2009

De Bulldozer...

Hoe dat gaat in Cambodja? Afgelopen zaterdag is op gewelddadige wijze de Dey Krohom community in Phnom Penh plat gebulldozerd. Dit omdat een bedrijf, 7NG Construction Co., het land op illegale wijze heeft opgekocht.

Zaterdag avond dus. 500 mensen van het bedrijf en 300 politie agenten, waaronder ME, tegen zo'n 150 bewoners die op een eerlijke manier gecompenseerd wilden worden voor het verlies van hun huis en land. De foto's in bijgevoegde link, die ikzelf overigens niet allemaal kan zien vanwege mijn langzame Internet verbinding, laten zien hoe de mensen moeten toekijken hoe hun huizen met de grond werden gelijk gemaakt. Binnen twee uur was het voorbij. De community verdwenen en de bewoners blijven achter met niets.

De organisatie waar ik nu in Cambodja voor werk heeft twee jaar lang met deze gemeenschap gewerkt. Om hen te organiseren, te ondersteunen en hen te leren welke rechten ze hebben. Maar hiermee wordt duidelijk dat arme mensen in Cambodja geen rechten hebben als ze het moeten opnemen tegen geld of geweld.

Een dag na de gedwongen uitzetting gaf het bedrijf te kennen dat het nog niet zeker weet wat het eigenlijk met het land wil doen. Het bedrijf heeft inmiddels ook het aanbod voor compensatie aan de bewoners teruggetrokken. Zó gaat dat dus in Cambodja...

Bekijk de link: http://ka-set.info/actualites/k7-media/cambodge-cambodia-dey-krohom-090124.html

Iedereen die iets wil ondernemen tegen dit soort onrecht roep ik op om de Cambodjaanse autoriteiten aan te schrijven, om te eisen dat de families op een eerlijke manier gecompenseerd worden voor het verlies van hun huis en land en om te zorgen dat in de huidige humanitaire behoeftes van de families wordt voorzien.

Stuur een Fax of Email naar:

H.E. Kep Chuktema
Governor,
Municipality of Phnom Penh
Fax: +855-23 724156
Email: phnompenh@phnompenh.gov.kh

CC
H.E. Samdech Hun Sen
Prime Minister
Office of the Council of Ministers
Fax: + 855 23 426 054
Email: cabinet1b@camnet.com.kh

Mr. Srey Sothea
Chairman,
7NG
Phnom Penh
E-mail: info@7NGgroup.com

De Email boxen zitten misschien vol, maar Faxen komen aan!

Donaties voor humanitaire hulp van de uitgezette families en om verdere legale acties te kunnen ondernemen tegen de uitzetting, kunnen online worden gemaakt op:
https://secure.groundspring.org/dn/index.php?aid=21899. Kies ‘Stop Evictions Campaign’ uit het menu voor het ondersteunen van Dey Krahorm.

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Uiteraard volgen we alle gebeurtenissen in Cambodja op de voet. Financiële bijdrage voor uitgezette families is onderweg!!!
Wanneer zet je wat foto's van je paradijselijke nieuwe omgeving op de Blog?

January 27, 2009 4:35 PM  

Post a Comment

<< Home