Monday, August 13, 2007

National Youth Gathering Day

Op het moment van het schrijven van dit stukje zitten we in een tropische tuin, omringd door hoge groene bomen, palmen en bananen, een twiedelend vogeltje boven ons hoofd, en een ananas sapje… Het is vandaag International Youth Day, en dat is afgelopen donderdag en vrijdag door Youth for Peace gevierd tijdens de National Youth Gathering Day.

Op donderdag-ochtend (half zes…) ben ik met zo’n 30 collega’s en jongeren-vrijwilligers in twee busjes vertrokken richting de provincie Kampong Chhnang. Het ‘event-seizoen’ is aangebroken, met conferenties, en andere dagen waarbij van alles leuks gebeurt, dus ik ben helemaal in mijn nopjes! Er waren op de tweede dag zo’n duizend jongeren, die vijf verschillende kleuren T-shirts aanhadden (als symbool voor de diversiteit van mensen op de wereld), dus dat was wel een erg mooi plaatje. Er werden een aantal workshops gegeven door YFP studenten; geweldig om te zien hoe goed die dat doen, en om dus ook te zien dat de YFP formule echt werkt.

Als adviseur op oa fondsenwerving wilde ik YFP laten nadenken over hoe ze deze events zouden kunnen gebruiken om fondsen te werven. Hoewel dit door sommigen met wat reserve werd ontvangen, hebben we tijdens een workshopje een aantal ideeën uitgewerkt over wat we tijdens de National Youth Gathering Day zouden kunnen doen.

Schmincken voor de rollenspellen


Wij chijn...hik..er heeelemaal schklaar voor...hik


De ruzie

Het resultaat was een rollenspel en ‘gek doen en rondlopen met een donation-box’. Helemaal geweldig - ze hadden een super stuk geschreven over alle problemen waar jongeren mee te maken krijgen. Het begon met een dronken vader en een gokverslaafde moeder, een gefrustreerde zoon, die zich onder druk van zijn vrienden onderdompelt in drank, drugs en prostitutie… afgewisseld door twee jongeren die zich hadden verkleed als een SOA en het AIDS-virus, die met elkaar bespraken hoe ze de dronken zoon te grazen zouden nemen als ze geen condoom zouden gebruiken… een verkeersongeluk, een gevecht en een arrestatie… en een gesprek met een YFP student die zegt dat het allemaal ook anders kan. Die donatie-boxes werden daarna door het publiek goed ontvangen, en de fondsenwervings ideeën komen nu van alle kanten!

laatste brommerrit samen met Evelien

1 Comments:

Blogger Unknown said...

Ziet er goed uit, die nationale jongerendag! Vooral de rollenspellen lijken me hilarisch! Ik had alleen wel een stukje hierover op de website van Youth for Peace verwacht ;)

August 14, 2007 3:44 AM  

Post a Comment

<< Home