Sunday, January 07, 2007

We zijn er - Dag 0

De voorbereiding en het verheugen werd dan eindelijk beloond – we zitten nu in Phnom Penh. In de koelte van de ventilator – daarbuiten is het namelijk veel te warm – schrijf ik ons eerste stukje vanuit Indo-China Cambodja. Gisteren hebben we het thuisfront om 20h30 verlaten met zeker wel wat tranen en een brok in de keel zo groot als een blok beton. Na het passeren van de douane konden we dan eindelijk weer luchthappen en in alle rust wachten op het vertrek van de eerste vlucht naar Bangkok. Ongeveer 11 uur lang opgevouwen zitten in een stoeltje valt nog niet mee. Links – rechts – achterstevoren – ondersteboven – niets hielp. Dus weinig geslapen en alweer om 11h30, lokale tijd, uitstappen op Bangkok Airport.
Aangezien we hier 6 uur moesten wachten op onze aansluiting hebben we een toevlucht gezocht in enkele heerlijke 15 minuten massage van benen en voeten. Daarna hadden we dus nog vijf en drie kwart uur over…..wat nu?! Dan maar wat slenteren richting de Gate en na het passeren van de douane is een Nintendo DS een hele uitkomst. Ik (Bart) heb me weer in alle bochten proberen te wringen op een stoeltje om toch nog wat slaap mee te pikken. Tevergeefs!

17h25 – Daar gaan we dan, 1 uur vliegen naar Phnom Penh. Hier werden we opgewacht door een Cambodjaan met een naambordje in de handen – Sarah Dobbe Youth for Peace. Nu werden we even verrast door een enorme VIP behandeling. Helemaal niet wachten in de rij voor paspoort controle en VISA aanvraag. Hij regelde het wel even en voor we het wisten stonden we binnen 5 a 10 minuten geheel legaal op Khmer-grondgebied. Vervolgens een warm onthaal buiten van zowel de temperatuur als het hele Youth for Peace team. Erg leuk om deze club bij elkaar te zien. Zo zijn we met z’n allen in een bus gestapt en naar het guesthouse gebracht voor onze eerste overnachting. Tijdens de rit kennis maken en wat indrukken opdoen van de racende en toeterende mototaxies op de weg. Wat een drukte. In het guesthouse, de Boddhi Tree, aangekomen was het tijd voor de nachtrust.

4 Comments:

Anonymous Anonymous said...

hai luitjes,
Fijn dat de reis zo voorspoedig is verlopen, en dat jullie zo'n hartelijk onthaal hebben gehad. Hoe is het met de warmte daar,kunnen jullie het nog goed aan? Bart, goed smeren hé! Hebben jullie al iets op het oog om in gaan te wonen? Sarah veel succes met je werk, en Bart met het vinden van werk en woning.

January 07, 2007 10:06 PM  
Anonymous Anonymous said...

Lieve Sarah en bart,
We zijn heel blij dat de reis goed is gegaan. Na jullie vertrek, een verward thuisfront achterlatend, gingen Will en ik (de moeders) een glaasje drinken om onze brokken in de keel weg te spoelen. En om elkaar te vertellen wat een geweldige kinderen we hebben (moeders hè!) Hier geen hoge temperaturen, ook geen voetmassage, alleen natte voeten van de regen. Geldt voor een massage hetzefde tarief voor (grote) Europese als Aziatische voeten? Leuk dat jullie een warm onthaal hebben gehad an dat alles vlot verliep bij de douane, zo'n behandeling willen wij ook als we jullie komen opzoeken, dus alvast een kmerretje voor ons reserveren die ons ook zo snel door de douane lootst. Hier is alles verder goed, geen zorgen dus over het thuisfront. Veel liefs.
ps. Bart er is maar één stand om in het vliegtuig te kunnen slapen, en dat is binnenstebuiten!

January 07, 2007 11:12 PM  
Blogger Marieke Veeger said...

Dag Sarah,

Wat leuk om je weblog te zien. Veel succes met je nieuwe baan in Cambodia, ik wens jou en jullie tweeen het allerbeste toe, maak er wat moois van. Succes ook met alle troubles die wellicht op je weg zullen komen.. Ik hoop dat jij in dat geval ook goede begeleiding zult hebben vanuit ICCO, zoals ik dat ook van jou en Hester heb gehad. Bedankt daarvoor!
Mocht je ooit ervaringen uit willen wisselen, aarzel dat niet contact op te nemen..

Veel liefs en groetjes,

Marieke Veeger
La Paz, Bolivia

January 08, 2007 1:19 AM  
Anonymous Anonymous said...

Jolowies said...
Hallo jonge lui, wat een leuke site ga hem zeker bij houden met lezen. We wensen jullie veel werkplezier en dat alles goed mag gaan. Bart wat heb jij toch voor reizende neven. Eerst je zelf en dan Koen in Amerika en Ries in Rusland.
We wensen jullie veel geluk en geniet er van
groeten uit Nederweert

January 08, 2007 10:55 PM  

Post a Comment

<< Home